неделя, 11 януари 2009 г.

МИСЛИ ЗА ИЗКУСТВОТО.....

....Има два вида свят.Единият съществува,но за него рядко говорим,наричат го реален свят,няма нужда да се говори за него,за да го видим.Другият е светът на ИЗКУСТВОТО;за него би трябвало да се говори,в противен случай може би,не би съществувал....Тук ще си позволявам да изразявам,как на мен ми въздейства изкуството.И ако за хората-творци то въздейства най-напред върху артистичния им темперамент и интелект,при мен е върху съзнанието и емоциите ми. Емоцията?.... казват,че целта на живота е емоцията,насочена към действие,тогава дали целта на изкуството не е емоцията заради самата емоция?! Изкуството, както и любовта, прониква в нас през очите и ушите,но се излива чрез емоциите и размислите ни. Изкуството отразява самите нас,изкарва наяве вътрешния свят на всеки един човек и мощта на този вътрешен свят да изменя външната действителност.В изкуството,за разлика от природата,няма закони и в това може би се крие неговата загадъчност.То е най-наситения вид индивидуализъм,защото на всеки влияе по различен начин.Някои търсят в него красота, други стил....аз търся искренността,онази магия,дарба на изкуството,която да докосне и трогне душата ми и да обземе съзнанието ми отвъд всякакво разумно обяснение.За мен изкуството е...... Дрога. Днес мойта дрога се нарича музика.
Поли






5 коментара:

  1. Поле,ще ти скъсам ушите!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Интересни са разсъжденията ти за изкуството.То има най-различни мисли и клишета кой как го възприема ,но ти си казала твоето и за това с интерес го прочетох.Наистина искреността като че ли е най-важна.Но не всякога може да се забележи.Някой много умело я укриват ,защото са добри фалшификатори.За мен искрен артист е Ван Гог и Хенри Мур. И други има разбира се много са , но не могат тук да се изброят , а и не трябва.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти! Сега забелязах,че си разгледал почти всичките ми постинги и си коментирал.Поласкана съм!Наистина много неща от тях могат да се видят в нета,аз събирам, което ми хареса......Разгледах и твоя профил, за съжаление,още нямаш постинги.

    ОтговорИзтриване