петък, 4 юни 2010 г.

Magnolia

Жанр: Драма 
Година: 1999 
Актьори: Джулиян Мур, Джон С. Райли, Том Круз, Алфред Молина.... 
Режисьор: Пол Томас Андерсън 
Сценарист: Пол Томас Андерсън




"Магнолия", това е 188-минутна панорама на невероятни събития, които могат да се случат в едно-единствено денонощие, галерия от перфектно изградени образи, които никога не могат да бъдат забравени. Филмът на Пол Томас Андерсън заплита девет сюжетни линии.
"Магнолия" не е филм за широка аудитория, защото не всички негови внушения са съвсем ведри. Освен това и повечето от тези внушения са наглед твърде прости - че човек има нужда от любов, че способността ни да прощаваме е онова, към което трябва да се стремим и тъй нататък. Но тъкмо тия "прости" послания правят филма толкова истински. Въпреки че от небето валят половинкилограмови жаби. Въпреки водолаза, окачен на висок бор в средата на горски пожар. Въпреки всичките невероятни истории, които ни разказва, "Магнолия" е един суперреалистичен и зрял филм.

Впрочем неслучайно повечето от тези случки са взети от вестниците. В края на 1999 година, когато е снимана творбата, беше проведена поредната класация за най-нелепа смърт. П. Т. Андерсън е заимствал голяма част от събитията във филма от тази абсурдна класация. За да ни каже просто и ясно: "И това се случва". Или както проплаква един от неговите герои - може би ви приличам на герой от някой филм, който търси изчезналия син на умиращия му баща? Повярвайте ми, това, което наистина се случва, никой не може да измисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар